Eerste tranche De Watergeuzen succesvol afgerond.

De Watergeuzen

Met de eerste ronde van inschrijvingen op het project De Watergeuzen is inmiddels bijna € 600.000,- opgehaald. Dit is ruim 1/3 van het totaal benodigde bedrag voor de aankoop van de twee bestaande windmolens langs de A4 bij Zoeterwoude. De regiocoöperatie Rijnland Energie U.A., waarvan Gebiedscoöperatie Nieuwkoop U.A. één van de aangesloten lid-coöperaties is, voldoet daarmee aan de bepalingen in de aandeelhoudersovereenkomst voor volledige verwerving van het eigendom van beide windmolens.

Tweede ronde inschrijvingen.

Op 1 augustus start de tweede ronde van inschrijvingen. Deze loopt tot 31 december 2021. Inschrijven op dit project is mogelijk als lid van één van de bij Rijnland Energie aangesloten lokale coöperaties. Door mee te doen word je mede-eigenaar van duurzaam opgewekte energie, blijven de opbrengsten binnen de regio en krijg je een rendement van tenminste 3% op je inleg.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het project De Watergeuzen? Kijk dan op de website van Rijnland Energie: https://www.rijnlandenergiecooperatie.nl/watergeuzen/

Laatste nieuws

Meer nieuws
Energietransitie de Olm

Energietransitie de Olm

De V.O.N is in samenwerking met de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop ( GCN) bezig met de energietransitie op bedrijfsterrein de Olm.

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN) zoekt enthousiaste vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving in onze gemeente.

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Met subsidie van het rijk en de gemeente kan de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop vrijwilligers werven en hen een cursus tot gecertificeerd energiecoach laten volgen