Energiecoach

Stappen zetten voor een duurzaam huis

Wat nou als je bijna geen energie meer gebruikt? Dan wordt zelf energie opwekken een eitje en kun je duurzaam gaan verwarmen. Isoleren en besparen dus. Dat is ook slim omdat energieprijzen zeer fors gestegen zijn. Wij kennen alle tips en tricks en vinden het leuk onze kennis en ervaring te delen. Lekker praktisch en fijn voor je huis.

Wat zal ik doen?

Van het gas af, kozijnen vervangen, isoleren of een warmtepomp? Vraag je je af wat te doen? De energiecoach kan je onafhankelijke, betrouwbare informatie geven om je huis duurzaam te maken. Ook helpen we je met offerteaanvragen voor je klussen. Zo kun je de volgende stap zetten naar een duurzame woning. Daarmee bespaar je geld en energie én het bezorgt je een comfortabel huis.

Hoe het werkt: Stap voor stap

1. Energiecoach online of bij je thuis

Met je huis aan de slag? De energiecoach helpt je verder. Deze opgeleide vrijwilliger komt bij je thuis en bespreekt je wensen en mogelijkheden. Ook bekijkt de coach je huis én je energiegebruik. Daarmee krijg je informatie en tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Welke stappen leveren je geld op? Wat scheelt comfort? En hoe verminder je je energieverbruik? Dat is wel zo handig om te weten; zeker als je beslissingen moet nemen over onderhoud en renovatie of als je gaat verhuizen.

Na het bezoek van de energiecoach krijg je per mail een verslag met de bevindingen, tips en afspraken die zijn gemaakt. We hopen dat je na het bezoek van onze energiecoach een goed overzicht hebt gekregen van de mogelijkheden die er zijn om jouw woning stap voor stap verder te verduurzamen. Het nemen van maatregelen kan je natuurlijk zelf gaan doen. Een andere optie is dat wij adviseren bij het aanvragen van offertes.

2. Specialistisch advies (indien nodig)

De energiecoach is geen specialist, niet op alle vragen heeft hij/zij het antwoord. De energiecoach kan daarom altijd navraag doen bij bijvoorbeeld een adviseur van het Duurzaam Bouwloket. Soms kan het verstandig zijn nader onderzoek te laten doen door een adviseur voordat wellicht de verkeerde maatregelen worden genomen. In tegenstelling tot de energiecoach moet voor de adviseur wel betaald worden. Uiteraard gebeurt dit altijd in overleg met jou als bewoner.

3. Aanvragen offerte bij een bedrijf uit de buurt

We merken dat veel mensen het lastig vinden om het juiste bedrijf te vinden. De energiecoach is daar graag bij behulpzaam, en kan adviseren in de keuze van (lokale) bedrijven.

4. Uitvoeren maatregel door erkende bedrijven

Het bedrijf neemt contact met je op om een afspraak te maken voor een bezoek aan je woning. Het bezoek aan de woning is nodig om te bepalen wat voor jouw woning de beste oplossing is. Niet iedere oplossing is namelijk overal mogelijk.  Nadat je de offerte hebt geaccepteerd, wordt het werk ingepland.
Het bedrijf voert het werk op de afgesproken dag uit.

5. Contact

Hopelijk is alles goed gegaan. Zo niet, neem dan altijd eerst contact op met het uitvoerend bedrijf zelf. Steekproefsgewijs controleren wij de maatregelen om de vinger aan de pols te houden.
Na enkele maanden word je gebeld hoe het ermee staat én of je nog aanvullende informatie nodig hebt. Ook horen we graag of je tevreden bent. Op deze manier helpt onze coöperatie je om stappen te zetten op weg naar een comfortabel, energiezuinig en duurzaam huis.

 

Klaar?

Klaar met deze fase van het verduurzamen van je huis? Tijd om ervan te genieten. Of heb je alweer zin in het volgende project? We helpen je dan natuurlijk weer graag verder.


Energiecoach: Stappen zetten voor een duurzaam huis

Wil je je huis duurzaam maken? De energiecoach helpt je verder door een informatief gesprek over je huis, je energiegebruik en je woonwensen (online of bij je thuis) én het online HOOMdossier: met handig stappenplan voor je huis.

Energiecoach aanvragen