Energiecoach aanvragen

Wat zijn jouw woonwensen?

Een lagere energierekening, meer comfort, van het gas af, kozijnen vervangen, isoleren of een warmtepomp? Wat zijn jouw wensen? En waar moet je beginnen? De energiecoach helpt je verder.

Bekijkt samen met jou je huis, je energiegebruik én je wensen

De coach geeft je informatie en tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Hij/zij legt uit welke stappen geld opleveren, wat comfort scheelt en hoe je je energieverbruik vermindert. Dat is wel zo handig om te weten; zeker als je plannen hebt voor onderhoud of renovatie.

On-line of bij je thuis

Het adviesgesprek kan telefonisch, on-line of bij je thuis, net wat bij jou past. Het meeste resultaat boek je wanneer de energiecoach bij je thuis komt en ter plekke kan kijken. Maar ook een online advies is zeker de moeite waard. In beide gevallen levert het je een persoonlijk stappenplan op voor je huis. Nog een voordeel van on-line: hierbij krijg je gratis een HOOMdossier. Alle stappen voor jouw huis in één overzicht!

Veilig op bezoek

Om corona geen kans te geven werken wij volgens de vaste regels.

 • Vóór de afspraak vragen wij of je klachten hebt die wijzen op corona
 • Tijdens het bezoek blijft de energiecoach op 1,5 meter afstand
 • Hij of zij desinfecteert voor en na het bezoek de handen

 

1. Maak een afspraak

Meld je aan voor de energiecoach. Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken en mailen je de toegang tot jouw persoonlijke on-line dossier.

Afspraak maken

2. Doe een huisscan

In jouw persoonlijke dossier vul je de gegevens van je huis in. Daarmee kun je je eigen huisscan maken. Daardoor krijgen jij én de energiecoach al een aardig beeld over de situatie van je huis en wat er in de komende tijd nodig is om je huis energiezuinig en toekomstbestendig te maken. Dat levert jou en de energiecoach goede informatie op voor jullie online of thuis adviesgesprek. Lukt het niet je persoonlijke dossier in te vullen? Geen probleem, dan doe je dat samen met de energiecoach tijdens jullie adviesgesprek.

3. On-line gesprek of huisbezoek

De energiecoach bekijkt samen met jou on-line of aan huis, je huis en je energiegebruik, hij inventariseert jouw vragen en denkt mee over de oplosssing. De energiecoach kan jouw on-line dossier inzien, en zo kun je samen bespreken wat je alvast kunt doen om je woning voor te bereiden op een energiezuinige, aardgasvrije toekomst.

 • Wat kun je nu al doen?
 • Wat levert geld op?
 • Waar moet je rekening mee houden?

Je krijgt informatie en tips die passen bij jouw situatie en je wensen.
Aan het eind van het adviesgesprek krijg je een samenvattend overzicht van de kosten en baten voor de maatregelen waarin je bent geïnteresseerd.

4. Persoonlijk stappenplan

Na afloop mailt de energiecoach je basisadvies met een samenvattend rapport en een stappenplan. Ook eventuele vervolgacties staan daarin gemeld. Met dit rapport heb je je persoonlijk actieplan voor je huis met:

 • huidige situatie van je huis
 • kansen van energiebesparende maatregelen
 • kosten en baten van die maatregelen
 • een meerjarenplanning wanneer je de werkzaamheden gaat uitvoeren.

5. Zelf aan de slag of laten uitvoeren

Zoek je daarna een bedrijf om je klus te laten uitvoeren? De energiecoach kan helpen bij het aanvragen van offertes bij een bedrijf in of vlakbij de gemeente Nieuwkoop. Ook kan hij adviseren bij de beoordeling van uitgebrachte offertes.

Zelf aan de slag kan natuurlijk ook! Jij bepaalt wat er met je huis gebeurt en de energiecoach denkt met je mee.

 

Adviseurs en bedrijven

De energiecoach is geen specialist, niet op alle vragen heeft hij/zij het antwoord. De energiecoach kan daarom altijd navraag doen bij bijvoorbeeld een adviseur van het Duurzaam Bouwloket. Soms kan het verstandig zijn nader onderzoek te laten doen door een adviseur voordat wellicht de verkeerde maatregelen worden genomen. In tegenstelling tot de energiecoach moet voor de adviseur wel betaald worden. Uiteraard gebeurt dit altijd in overleg met jou als bewoner.

Offerte aanvragen

Zoek je daarna een bedrijf om je klus te laten uitvoeren? De energiecoach kan je ondersteunen bij het zoeken naar (bij voorkeur) lokale bedrijven voor het aanvragen van offertes. Ook kan de energiecoach gevraagd worden om ondersteuning te verlenen bij het kritisch bezien en/of vergelijken van offertes. Deze dienst wordt eveneens gratis geleverd. 

Veelgestelde vragen

Wat is een energiecoach?

Bij onze coöperatie kun je een adviesgesprek aanvragen met één van onze vrijwillige energiecoaches. Die maakt een afspraak met je en bespreekt je wensen en mogelijkheden. Ook bekijkt de coach je huis én je energiegebruik. Daarvoor kunnen de coach en jij een digitale tool (Hoomdossier) gebruiken die je huis in kaart brengt, de kansen en de kosten weergeeft. Na het gesprek heb je een concreet beeld van wat er kan in je huis én wat de kosten daarvan zijn.
Veel mensen weten niet goed welke maatregel bij hun huis past. Ze kunnen dan de hulp inroepen van de energiecoaches. Met het advies van de energiecoach kun je aan de slag om de volgende stap te zetten richting een duurzaam huis. 

Wat doet de energiecoach?

Je krijgt informatie en tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Welke stappen leveren je geld op? Wat scheelt comfort en hoe verminder je je energieverbruik? Wil je ook geld besparen op je energierekening? De energiecoach:

 • bekijkt je huis én energiegebruik
 • bespreekt wensen en mogelijkheden
 • geeft informatie en tips
 • is onafhankelijk en kosteloos

Dat is wel zo handig om te weten; zeker als je beslissingen moet nemen over onderhoud en renovatie.

Hoe helpen wij je verder?

Nadat je de aanvraag voor een adviesgesprek hebt ingediend wordt de aanvraag doorgestuurd naar de energiecoach die bij jou in de buurt woont of het beste beschikbaar is. Hij/zij neemt zo spoedig mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak. Dit kan eventueel ook in de avonduren. Houd je gebruiksgegevens, je jaarafrekening bijvoorbeeld, bij de hand zodat de coach kan meekijken naar je energierekening en -verbruik.

Na het bezoek van de energiecoach krijg je per mail een verslag met de bevindingen, tips en afspraken die zijn gemaakt. We hopen dat je na het bezoek van onze energiecoach een goed overzicht hebt gekregen van de mogelijkheden die er zijn om jouw woning stap voor stap verder te verduurzamen. Het nemen van maatregelen kun je natuurlijk zelf gaan doen. Een andere optie is dat je met hulp van de energiecoach één of meer offertes aanvraagt.

Hoe kan ik de energiecoach aanvragen?

Wil je een afspraak met een energiecoach? Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op.

Is het Hoomdossier gratis?

De energiecoach helpt je graag kosteloos op weg.
Wil je het Hoomdossier gebruiken dan kun je dit aanvragen door het webformulier in te vullen. Nadat de aanvraag is gedaan, wordt een account aangemaakt en ontvangt de bewoner de inlogcodes. Het Hoomdossier is redelijk gebruiksvriendelijk. Dat neemt niet weg dat het gewenst kan zijn om in het begin kosteloos door de energiecoach even op weg geholpen te worden. Het adviesgesprek kan online of bij je thuis, net wat bij jou past.

Wat kost de energiecoach?

Een advies van de energiecoach is onafhankelijk en kosteloos.

De energiecoach is geen specialist, niet op alle vragen heeft hij/zij het antwoord. De energiecoach kan daarom altijd navraag doen bij bijvoorbeeld een adviseur van het Duurzaam Bouwloket. Soms kan het verstandig zijn nader onderzoek te laten doen door een adviseur voordat wellicht de verkeerde maatregelen worden genomen. In tegenstelling tot de energiecoach moet voor de adviseur wel betaald worden. Uiteraard gebeurt dit altijd in overleg met jou als bewoner.

 

 

Aanvraag energiecoach

Wil je je huis duurzaam maken? De energiecoach helpt je verder met:

 • een informatief gesprek over je huis, je energiegebruik en je woonwensen (online of bij je thuis)
 • een online Hoomdossier.

Vul hier je gegevens in, wij nemen contact met je op voor het maken van een afspraak.

Naar aanvraagformulier