Het bestuur

 • Jan Dirven

  Jan Dirven

  Voorzitter

  Jan is consultant beleidsinnovatie. Na zijn studies in Wageningen (Landbouwuniversiteit) en Amsterdam (Politicologie) werkte hij in verschillende functies bij de rijksoverheid aan duurzame ontwikkeling, systeeminnovaties en transities. Jan is o.a. medeauteur van het advies ‘Transitie landelijk gebied’ aan de kabinetsinformateur, waarbij de rol en betekenis van gebiedscoöperaties met brede duurzaamheidsdoelstellingen worden benadrukt. Als maatschappelijk geëngageerd inwoner van dit gebied wil hij zich inzetten om de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop die rol zo goed mogelijk te laten vervullen.
 • Piet Melzer

  Piet Melzer

  Penningmeester

  Als bestuurderscoach begeleidt Piet oud-bestuurders (wethouders) naar een nieuwe uitdaging. Daarvoor was hij wethouder financiën in Pijnacker-Nootdorp en Nieuwkoop en ruim 25 jaar werkzaam in het bankwezen. Met deze achtergrond hoopt Piet een waardevolle bijdrage aan het werk van de Gebiedscoöperatie te kunnen leveren. De wereld een stukje beter achterlaten dan je hem hebt aangetroffen, geïnspireerd door Baden Powell, de grondlegger van de Scouting-beweging, is daarbij zijn motto.
 • Frank Kouwenhoven

  Frank Kouwenhoven

  Secretaris

  Frank heeft fiscaal recht gestudeerd, is bij grote firma´s werkzaam geweest en 22 jaar als zelfstandig adviseur. Vanuit deze expertise is hij betrokken bij de postcoderoos als fiscale faciliteit. Frank zet zich graag in voor een goed milieu en klimaat. Daarom heeft hij zitting genomen in het bestuur van de coöperatie Groene Hart Energie en De Gebiedscoöperatie Nieuwkoop.
 • Cor 't Hooft

  Cor 't Hooft

  Projectcoördinator

  Cor heeft na zijn studie chemische technologie, gewerkt voor verschillende grote bedrijven zoals Unilever. Daar was hij wereldwijd verantwoordelijk voor Customer Service en Supply Chain operaties. Hij heeft veel ervaring in het opzetten, uitvoeren en leiden van projecten. Cor heeft samen met enkele dorpsgenoten een energiecoöperatie opgericht in Woerdense Verlaat waarbij de voordelen van zonnepanelen voor een grotere groep mensen beschikbaar komen. Met de praktische realisatie van duurzame projecten wil Cor een actieve bijdrage leveren aan de energietransitie.