Hoomdossier

Het Hoomdossier is een handige online adviestool

Voor bewoners die hun woning verder willen verduurzamen is er het Hoomdossier. Kies online hoe je je huis wil verduurzamen en krijg overzicht van kosten en opbrengsten. Het online adviesprogramma geeft op basis van je gegevens aan, welke maatregelen interessant zijn, wat deze maatregelen ongeveer kosten en de besparing qua energie. Het resultaat is een basisadvies. Ook regulier onderhoud als schilderen kan meegenomen worden.

Je kan in het Hoomdossier:

  • Je huidige energiegebruik in beeld brengen.
  • Geschatte besparingen voor (extra) energiebesparende maatregelen beoordelen.
  • Aanvullend het onderhoud en eventuele woningverbeteringen plannen.
  • Aan de hand hiervan maatregelen kiezen die het beste bij jouw portemonnee passen.

Wat is het Hoomdossier?

Het Hoomdossier geeft je op een toegankelijke manier inzicht in het energiegebruik van je woning. Daarmee kan je zelf de volgorde van te nemen maatregelen bepalen. Je kunt dat in het dossier zelf on-line bijhouden. Het Hoomdossier helpt je ook om onderhoud en woningverbetering mee te nemen met het energiezuiniger maken van je woning.

Is het Hoomdossier gratis?

De energiecoach helpt je graag kosteloos op weg
Wil je het Hoomdossier gebruiken dan kun je dit aanvragen door het webformulier in te vullen. Nadat de aanvraag is gedaan, wordt een account aangemaakt en ontvangt de bewoner de inlogcodes. Het Hoomdossier is redelijk gebruiksvriendelijk. Dat neemt niet weg dat het gewenst kan zijn om in het begin kosteloos door de energiecoach even op weg geholpen te worden. Het adviesgesprek kan online of bij je thuis, net wat bij jou past.