Gewone bankfinanciering was niet mogelijk, wel een lening van het Realisatiefonds

“We zoeken altijd naar bedrijfsdaken voor zonnepanelen”, vertelt Piet Melzer van Gebiedscoöperatie Nieuwkoop. “Een bedrijf stelt dan het dak beschikbaar voor de coöperatie. We kijken naar een win-winsituatie, waarin we voor zowel de coöperatie als het bedrijf zonnepanelen plaatsen. Zo plukken beide partijen er de vruchten van.”

“Twee bedrijven in Nieuwkoop boden ons hun dak aan. Het eerste dak was goed voor 120 zonnepanelen voor eigen gebruik van het bedrijf en 580 zonnepanelen voor de coöperatie. Op het dak van het andere bedrijf plaatsten we 450 zonnepanelen. De opbrengst is daar volledig voor de coöperatie, omdat het bedrijf zelf weinig stroom verbruikt.”

Lees meer: Bankfinanciering niet mogelijk, Realisatielening wel (svn.nl)

Lees meer over het Realisatiefonds: Realisatiefonds voor energiecoöperaties | SVn

Laatste nieuws

Meer nieuws
Energietransitie de Olm

Energietransitie de Olm

De V.O.N is in samenwerking met de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop ( GCN) bezig met de energietransitie op bedrijfsterrein de Olm.

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN) zoekt enthousiaste vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving in onze gemeente.

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Met subsidie van het rijk en de gemeente kan de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop vrijwilligers werven en hen een cursus tot gecertificeerd energiecoach laten volgen