Energiebesparen: vraag gratis hulp van een energiecoach

De meeste mensen zullen het al wel gemerkt hebben. Stijgende energieprijzen niet alleen als gevolg van de toegenomen energieconsumptie en daarmee samenhangende krapte op de energiemarkt, maar ook als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de onvoorspelbaarheid van de levering van Russisch gas.
Dat betekent een grote aanslag op de huishoudportemonnee en op de bedrijfsvoering van veel ondernemingen.

Minder energiegebruik en besparing kunnen ons helpen de kosten te drukken. Daarbij hoef je niet gelijk aan grote investeringen te denken. Ook met kleine maatregelen kunnen er al snel besparingen op de energierekening worden bereikt en neemt het comfort in huis bovendien toe. Juist ook voor huurders zijn deze maatregelen interessant en kunnen makkelijk worden uitgevoerd.

Zo stelt de gemeente Nieuwkoop de energiebespaarbon beschikbaar, waarmee je kosteloos tot €70,-, spullen als isolatiefolie, LED-lampen en een waterbesparende douchekop kunt aanschaffen. Meer info vind je op https://bit.ly/3tye4ET

Maar wil je meer weten over technische aanpassingen, overige subsidiemogelijkheden van energiebesparing, isolatie of verduurzaming, laat je dan  gratis adviseren door energiecoaches van de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN). Energiecoaches zijn onafhankelijke deskundige vrijwilligers die inwoners, zowel huurders als woningeigenaren, gratis helpen om hun vragen daarover te beantwoorden.

U kunt een adviesgesprek aanvragen op: www.gcnieuwkoop.nl/energiecoaches

Laatste nieuws

Meer nieuws
Update lopende postcoderoosprojecten oktober 2022

Update lopende postcoderoosprojecten oktober 2022

In de laatste Nieuwsbrief van juli 2022 hebben we al melding gemaakt van een toenemend aantal gesprekken met ondernemers.

Algemene Ledenvergadering op woensdag 16 november

Algemene Ledenvergadering op woensdag 16 november

Op woensdag 16 november wordt de najaars-ledenvergadering gehouden. We hebben er ditmaal voor gekozen weer een locatie in Nieuwkoop zelf te reserveren.

Onderzoek naar slimme energiesystemen

Onderzoek naar slimme energiesystemen

Ons elektriciteitsnet is ontworpen voor centrale opwek en decentrale afname van energie. Het moet voor miljarden omgebouwd worden om decentrale opwek en toenemend elektriciteitsgebruik mogelijk te maken.