Lening van €206.000,- van Realisatiefonds ontvangen

Dit fonds is een gezamenlijk initiatief van Energie Samen (onze landelijke organisatie van lokale energie-initiatieven), Rabobank, ASN Bank en Triodos Bank. Met een adequate ondersteuning van Energie Samen is een akkoord op het leningbedrag verkregen, en de lening is inmiddels volledig uitbetaald (de kosten van beide installaties zijn grotendeels voorgeschoten door GCN, en onze installateur MB Bodegraven heeft zich coulant opgesteld t.a.v. betalingstermijnen).  De rente voor deze lening is vastgesteld op 2,5%, en dat  voor de volledige looptijd van 13,5 jaar. Hierdoor was het ook mogelijk onze participanten een aantrekkelijke rentevergoeding van 6,6% per participatie van € 100,.- te bieden.

Inmiddels is de rente voor nieuwe leningen gestegen naar 4,25%; in hoeverre GCN haar royale rentevergoeding voor nieuw te ontwikkelen projecten gestand kan blijven doen, is maar zeer de vraag, ook gelet op de gestegen installatiekosten en de lagere SCE-subsidie (Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking).

Laatste nieuws

Meer nieuws
OPROEP: Ondersteuning en uitbreiding bestuur GCN

OPROEP: Ondersteuning en uitbreiding bestuur GCN

Wil je helpen om onze inwoners en bedrijven te adviseren op het gebied van verduurzamen van je woning en bedrijf? Lees dan even verder……

Update lopende postcoderoosprojecten april 2023

Update lopende postcoderoosprojecten april 2023

Sinds de vorige nieuwsbrief hebben we voor een tweede project de getekende dakovereenkomst van de ondernemer ontvangen.. Het gaat om 200 panelen á 415 Wp. Op 5 april ontvingen we de subsidiebeschikking voor de Transportweg 84.

Update onderzoek slimme gebiedsenergiesystemen Bovenland en aangrenzend glastuinbouwgebied.

Update onderzoek slimme gebiedsenergiesystemen Bovenland en aangrenzend glastuinbouwgebied.

Eerder hebben wij u bericht over het onderzoek naar een kansrijk energieconcept voor twee samenwerkende glastuinbouw-ondernemers.