Lening van €206.000,- van Realisatiefonds ontvangen

Dit fonds is een gezamenlijk initiatief van Energie Samen (onze landelijke organisatie van lokale energie-initiatieven), Rabobank, ASN Bank en Triodos Bank. Met een adequate ondersteuning van Energie Samen is een akkoord op het leningbedrag verkregen, en de lening is inmiddels volledig uitbetaald (de kosten van beide installaties zijn grotendeels voorgeschoten door GCN, en onze installateur MB Bodegraven heeft zich coulant opgesteld t.a.v. betalingstermijnen).  De rente voor deze lening is vastgesteld op 2,5%, en dat  voor de volledige looptijd van 13,5 jaar. Hierdoor was het ook mogelijk onze participanten een aantrekkelijke rentevergoeding van 6,6% per participatie van € 100,.- te bieden.

Inmiddels is de rente voor nieuwe leningen gestegen naar 4,25%; in hoeverre GCN haar royale rentevergoeding voor nieuw te ontwikkelen projecten gestand kan blijven doen, is maar zeer de vraag, ook gelet op de gestegen installatiekosten en de lagere SCE-subsidie (Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking).

Laatste nieuws

Meer nieuws
Energietransitie de Olm

Energietransitie de Olm

De V.O.N is in samenwerking met de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop ( GCN) bezig met de energietransitie op bedrijfsterrein de Olm.

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN) zoekt enthousiaste vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving in onze gemeente.

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Met subsidie van het rijk en de gemeente kan de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop vrijwilligers werven en hen een cursus tot gecertificeerd energiecoach laten volgen