Lening van €206.000,- van Realisatiefonds ontvangen

Dit fonds is een gezamenlijk initiatief van Energie Samen (onze landelijke organisatie van lokale energie-initiatieven), Rabobank, ASN Bank en Triodos Bank. Met een adequate ondersteuning van Energie Samen is een akkoord op het leningbedrag verkregen, en de lening is inmiddels volledig uitbetaald (de kosten van beide installaties zijn grotendeels voorgeschoten door GCN, en onze installateur MB Bodegraven heeft zich coulant opgesteld t.a.v. betalingstermijnen).  De rente voor deze lening is vastgesteld op 2,5%, en dat  voor de volledige looptijd van 13,5 jaar. Hierdoor was het ook mogelijk onze participanten een aantrekkelijke rentevergoeding van 6,6% per participatie van € 100,.- te bieden.

Inmiddels is de rente voor nieuwe leningen gestegen naar 4,25%; in hoeverre GCN haar royale rentevergoeding voor nieuw te ontwikkelen projecten gestand kan blijven doen, is maar zeer de vraag, ook gelet op de gestegen installatiekosten en de lagere SCE-subsidie (Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking).

Laatste nieuws

Meer nieuws
Update lopende postcoderoosprojecten juni 2022

Update lopende postcoderoosprojecten juni 2022

We kijken terug op een succesvolle opening van onze laatste twee projecten: Nijverheidsweg 5 (Comforta) en Transportweg 46 (Trenomat).

Overstappen van energieleverancier

Overstappen van energieleverancier

Als u overstapt van energieleverancier is het dringende verzoek dat ook door te geven aan onze penningmeester via penningmeester@gcnieuwkoop.nl.

Nieuwsbrief de Watergeuzen

Nieuwsbrief de Watergeuzen

Tot en met 30 juni 2021 loopt de derde en laatste inschrijvingsronde voor de twee windmolens bij Zoeterwoude: de Watergeuzen.