Onderzoeksubsidie van € 35.000 voor De Olm

Het onderzoek richt zich op haalbare energieconcepten voor bedrijven en andere energiegebruikers, waaronder woonwijken en sportfaciliteiten. Door slimme afstemming en uitwisseling van hun huidige en toekomstige energievoorziening kan dat leiden tot forse energiebesparing en effectiever gebruik, tot meer hernieuwbare en minder fossiele inzet, tot ontlasting van het elektriciteitsnet, tot lagere energiekosten en positieve businesscases.

Het gaat hierbij dan om de bedrijven op de Olm zelf, de aangrenzende Oranjewijk en mogelijk het bij SV Nieuwkoop te realiseren nieuwe binnenzwembad.   De initiatiefnemers van het onderzoek, de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (VON) en de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN), verwachten de komende maand met het onderzoek te kunnen starten.

Dit onderzoek is een vervolg  op het eerdere haalbaarheidsonderzoek naar slimme energiesystemen voor het bedrijventerrein Bovenland en het aangrenzende glastuinbouwgebied.

Naast de bijdrage van de provincie maken financiële toezeggingen van de gemeente Nieuwkoop en het Ondernemingsfonds dit onderzoek naar een volgende stap in de energietransitie mogelijk.

 

Laatste nieuws

Meer nieuws
Infomarkt wonen en duurzaamheid op 1 april

Infomarkt wonen en duurzaamheid op 1 april

Op 1 april aanstaande is er de Landelijke open huizen dag NVM.

Training Energieboswachter gaat 12 april van start

Training Energieboswachter gaat 12 april van start

Wil je meer leren over de combinatie van zon- en windparken én natuur en biodiversiteit? Dan is de Training Energieboswachter wellicht wat voor jou!

Wat is een energiecoöperatie? Bekijk de animatie!

Wat is een energiecoöperatie? Bekijk de animatie!

Wil je weten wat een energiecoöperaties is en waarom het een goed idee is om met ze samen te werken? Bekijk dan deze animatie.