Project Harsweg 17, Ter Aar

Nieuwkoop verduurzamen is onze doelstelling. Dat doen we met grote én kleine projecten. Dit is een mooi voorbeeld van een wat kleiner maar wel bijzonder project.  Op deze locatie in Ter Aar kunnen ongeveer 180 zonnepanelen op het dak voor een postcoderoosproject. Afhankelijk van de aansluiting op het elektriciteitsnet kan dit project nog deze zomer gerealiseerd worden.

Daarnaast wil de ondernemer de gevel van het pand benutten voor zonnepanelen voor eigen gebruik. Bijzonder aan dit project is dat we samen met de eigenaar van de panden, de GCN en twee externe professionele partijen de technische mogelijkheden onderzoeken om geheel of gedeeltelijk “off-the-grid”, te kunnen opereren.

Dit betekent dat we de stroom die de zonnepanelen opwekken deels opslaan in accu's om perioden van onvoldoende opbrengst te kunnen overbruggen.  Alle partijen zijn heel enthousiast om deze pilot tot een goed eind te brengen. 

De vraag om “off-the-grid” te kunnen opereren is ons vaker gesteld door ondernemers. Met deze pilot denken we voldoende ervaring en kennis op te bouwen voor de toekomst en met een concept te kunnen komen voor deze ondernemers.

Laatste nieuws

Meer nieuws
OPROEP: Ondersteuning en uitbreiding bestuur GCN

OPROEP: Ondersteuning en uitbreiding bestuur GCN

Wil je helpen om onze inwoners en bedrijven te adviseren op het gebied van verduurzamen van je woning en bedrijf? Lees dan even verder……

Update lopende postcoderoosprojecten april 2023

Update lopende postcoderoosprojecten april 2023

Sinds de vorige nieuwsbrief hebben we voor een tweede project de getekende dakovereenkomst van de ondernemer ontvangen.. Het gaat om 200 panelen á 415 Wp. Op 5 april ontvingen we de subsidiebeschikking voor de Transportweg 84.

Update onderzoek slimme gebiedsenergiesystemen Bovenland en aangrenzend glastuinbouwgebied.

Update onderzoek slimme gebiedsenergiesystemen Bovenland en aangrenzend glastuinbouwgebied.

Eerder hebben wij u bericht over het onderzoek naar een kansrijk energieconcept voor twee samenwerkende glastuinbouw-ondernemers.