Project Harsweg 17, Ter Aar

Nieuwkoop verduurzamen is onze doelstelling. Dat doen we met grote én kleine projecten. Dit is een mooi voorbeeld van een wat kleiner maar wel bijzonder project.  Op deze locatie in Ter Aar kunnen ongeveer 180 zonnepanelen op het dak voor een postcoderoosproject. Afhankelijk van de aansluiting op het elektriciteitsnet kan dit project nog deze zomer gerealiseerd worden.

Daarnaast wil de ondernemer de gevel van het pand benutten voor zonnepanelen voor eigen gebruik. Bijzonder aan dit project is dat we samen met de eigenaar van de panden, de GCN en twee externe professionele partijen de technische mogelijkheden onderzoeken om geheel of gedeeltelijk “off-the-grid”, te kunnen opereren.

Dit betekent dat we de stroom die de zonnepanelen opwekken deels opslaan in accu's om perioden van onvoldoende opbrengst te kunnen overbruggen.  Alle partijen zijn heel enthousiast om deze pilot tot een goed eind te brengen. 

De vraag om “off-the-grid” te kunnen opereren is ons vaker gesteld door ondernemers. Met deze pilot denken we voldoende ervaring en kennis op te bouwen voor de toekomst en met een concept te kunnen komen voor deze ondernemers.

Laatste nieuws

Meer nieuws
Energietransitie de Olm

Energietransitie de Olm

De V.O.N is in samenwerking met de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop ( GCN) bezig met de energietransitie op bedrijfsterrein de Olm.

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN) zoekt enthousiaste vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving in onze gemeente.

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Met subsidie van het rijk en de gemeente kan de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop vrijwilligers werven en hen een cursus tot gecertificeerd energiecoach laten volgen