Stand van zaken derde postcoderoosproject

ZonnepanelenOp dit moment hebben wij twee postcoderozen operationeel en werken we hard aan ons derde project. We onderzoeken daarvoor de mogelijkheden van vier daken. Eén daarvan is het dak aan de Harsweg 17. Het lijkt erop dat de aansluiting door de netbeheerder voor deze locatie al binnen enkele maanden gerealiseerd kan worden.

Een ander dak waar wij al zeer ver mee gevorderd waren is op een locatie met twee daken: één dak is bestemd voor de eigenaar van de daken. Daarvoor is SDE-subsidie aangevraagd en afgelopen week ook verkregen! Het andere dak zou dan beschikbaar zijn voor een postcoderoosproject. Op dit dak kunnen 372 zonnepanelen geplaatst worden. Vanwege de corona-crisis zijn de vooruitzichten voor de betreffende ondernemer nu dermate onzeker dat dit project voorlopig on-hold is gezet.

Bij een derde dak zijn wij met de ondernemer in gesprek over de plaatsing van 500 – 600 zonnepanelen. Een belangrijke belemmering hier vormt de afhankelijkheid van de netbeheerder, mede vanwege de plaatsing van een transformatorstation. Dat vergt een doorlooptijd van zeker een half jaar.

Het vierde dak betreft een gebouw van de gemeente Nieuwkoop. Uit het constructief onderzoek is gebleken dat dit dak extra versterking nodig heeft voor er zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. Het overleg daarover met de gemeente loopt.

We zijn dus hard bezig de mogelijkheden voor ons derde postcoderoosproject te onderzoeken. We kunnen echter nog geen zekerheid geven over het moment waarop de inschrijving voor ons derde project gestart kan worden.

Er is veel belangstelling voor een derde project. Er zijn inmiddels 24 aanmeldingen voor 317 zonnepanelen.

 

Laatste nieuws

Meer nieuws
Energietransitie de Olm

Energietransitie de Olm

De V.O.N is in samenwerking met de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop ( GCN) bezig met de energietransitie op bedrijfsterrein de Olm.

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN) zoekt enthousiaste vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving in onze gemeente.

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Met subsidie van het rijk en de gemeente kan de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop vrijwilligers werven en hen een cursus tot gecertificeerd energiecoach laten volgen