Stand van zaken derde postcoderoosproject

ZonnepanelenOp dit moment hebben wij twee postcoderozen operationeel en werken we hard aan ons derde project. We onderzoeken daarvoor de mogelijkheden van vier daken. Eén daarvan is het dak aan de Harsweg 17. Het lijkt erop dat de aansluiting door de netbeheerder voor deze locatie al binnen enkele maanden gerealiseerd kan worden.

Een ander dak waar wij al zeer ver mee gevorderd waren is op een locatie met twee daken: één dak is bestemd voor de eigenaar van de daken. Daarvoor is SDE-subsidie aangevraagd en afgelopen week ook verkregen! Het andere dak zou dan beschikbaar zijn voor een postcoderoosproject. Op dit dak kunnen 372 zonnepanelen geplaatst worden. Vanwege de corona-crisis zijn de vooruitzichten voor de betreffende ondernemer nu dermate onzeker dat dit project voorlopig on-hold is gezet.

Bij een derde dak zijn wij met de ondernemer in gesprek over de plaatsing van 500 – 600 zonnepanelen. Een belangrijke belemmering hier vormt de afhankelijkheid van de netbeheerder, mede vanwege de plaatsing van een transformatorstation. Dat vergt een doorlooptijd van zeker een half jaar.

Het vierde dak betreft een gebouw van de gemeente Nieuwkoop. Uit het constructief onderzoek is gebleken dat dit dak extra versterking nodig heeft voor er zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. Het overleg daarover met de gemeente loopt.

We zijn dus hard bezig de mogelijkheden voor ons derde postcoderoosproject te onderzoeken. We kunnen echter nog geen zekerheid geven over het moment waarop de inschrijving voor ons derde project gestart kan worden.

Er is veel belangstelling voor een derde project. Er zijn inmiddels 24 aanmeldingen voor 317 zonnepanelen.

 

Laatste nieuws

Meer nieuws
OPROEP: Ondersteuning en uitbreiding bestuur GCN

OPROEP: Ondersteuning en uitbreiding bestuur GCN

Wil je helpen om onze inwoners en bedrijven te adviseren op het gebied van verduurzamen van je woning en bedrijf? Lees dan even verder……

Update lopende postcoderoosprojecten april 2023

Update lopende postcoderoosprojecten april 2023

Sinds de vorige nieuwsbrief hebben we voor een tweede project de getekende dakovereenkomst van de ondernemer ontvangen.. Het gaat om 200 panelen á 415 Wp. Op 5 april ontvingen we de subsidiebeschikking voor de Transportweg 84.

Update onderzoek slimme gebiedsenergiesystemen Bovenland en aangrenzend glastuinbouwgebied.

Update onderzoek slimme gebiedsenergiesystemen Bovenland en aangrenzend glastuinbouwgebied.

Eerder hebben wij u bericht over het onderzoek naar een kansrijk energieconcept voor twee samenwerkende glastuinbouw-ondernemers.