Tweede postcoderoos van start

Ons tweede postcoderoosproject wordt gerealiseerd op het dak van het bedrijf Omefa aan de transportweg 4 in Nieuwkoop. Dizzy Soederhuizen is de eigenaar van het bedrijf én het pand waar de zonnepanelen op komen.

Dizzy ZO

We moeten nú in actie komen.

“Toen de Gebiedscoöperatie bij mij kwam om te kijken of ze mijn dak konden gebruiken voor een postcoderoos stond ik daar direct voor open. Ik ben persoonlijk een warm voorstander van het vol leggen van daken met zonnepanelen. Hierbij is verdienen of de terugverdientijd van ondergeschikt belang t.o.v. algemeen belang. De klimaatverandering kan in de toekomst ook flink geld gaan kosten. Denk maar eens aan bijvoorbeeld wateroverlast door heftige stortbuien of zeespiegelstijging. We kunnen gewoonweg niet meer wachten, we moeten nú in actie komen”.

Duurzaam ondernemen 

“Ik heb inmiddels verschillende bedrijven die allemaal op de een of andere manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Op dit moment verwerken we bij Omefa 60% recycle kunststof wat zo veel mogelijk weer ingezet wordt voor producten die energie besparen. Deze kunststoffen betrekken we bij Plastic heroes vandaan. Zo geven we kunststoffen een tweede leven. We gaan ook actief met klanten in gesprek om te kijken waar de mogelijkheden liggen met recyclebare kunststoffen”. 

Ook privé duurzaam bezig

Dizzy is niet alleen een duurzame ondernemer, ook privé speelt duurzaamheid een grote rol. “Ik heb thuis een warmtepomp die draait op energie die door de zonnepanelen op de Duurzaamheidcentrale wordt opgewekt. Diezelfde zonnepanalen wekken ook de stroom op voor mijn auto, wat een hybride variant is. En afval scheiden is bij mij thuis de normaalste zaak van de wereld. Onze grijze container is moeilijk vol te krijgen. Zowel privé als zakelijk ben ik elke dag met duurzaamheid bezig. Dus de Gebiedscoöperatie was bij mij aan het juiste adres met hun duurzame energievraag. Ik hoop van harte dat meer ondernemers mijn voorbeeld volgen”.

Pand Omefa

Laatste nieuws

Meer nieuws
Energietransitie de Olm

Energietransitie de Olm

De V.O.N is in samenwerking met de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop ( GCN) bezig met de energietransitie op bedrijfsterrein de Olm.

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN) zoekt enthousiaste vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving in onze gemeente.

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Met subsidie van het rijk en de gemeente kan de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop vrijwilligers werven en hen een cursus tot gecertificeerd energiecoach laten volgen