Tweede postcoderoos van start

Ons tweede postcoderoosproject wordt gerealiseerd op het dak van het bedrijf Omefa aan de transportweg 4 in Nieuwkoop. Dizzy Soederhuizen is de eigenaar van het bedrijf én het pand waar de zonnepanelen op komen.

Dizzy ZO

We moeten nú in actie komen.

“Toen de Gebiedscoöperatie bij mij kwam om te kijken of ze mijn dak konden gebruiken voor een postcoderoos stond ik daar direct voor open. Ik ben persoonlijk een warm voorstander van het vol leggen van daken met zonnepanelen. Hierbij is verdienen of de terugverdientijd van ondergeschikt belang t.o.v. algemeen belang. De klimaatverandering kan in de toekomst ook flink geld gaan kosten. Denk maar eens aan bijvoorbeeld wateroverlast door heftige stortbuien of zeespiegelstijging. We kunnen gewoonweg niet meer wachten, we moeten nú in actie komen”.

Duurzaam ondernemen 

“Ik heb inmiddels verschillende bedrijven die allemaal op de een of andere manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Op dit moment verwerken we bij Omefa 60% recycle kunststof wat zo veel mogelijk weer ingezet wordt voor producten die energie besparen. Deze kunststoffen betrekken we bij Plastic heroes vandaan. Zo geven we kunststoffen een tweede leven. We gaan ook actief met klanten in gesprek om te kijken waar de mogelijkheden liggen met recyclebare kunststoffen”. 

Ook privé duurzaam bezig

Dizzy is niet alleen een duurzame ondernemer, ook privé speelt duurzaamheid een grote rol. “Ik heb thuis een warmtepomp die draait op energie die door de zonnepanelen op de Duurzaamheidcentrale wordt opgewekt. Diezelfde zonnepanalen wekken ook de stroom op voor mijn auto, wat een hybride variant is. En afval scheiden is bij mij thuis de normaalste zaak van de wereld. Onze grijze container is moeilijk vol te krijgen. Zowel privé als zakelijk ben ik elke dag met duurzaamheid bezig. Dus de Gebiedscoöperatie was bij mij aan het juiste adres met hun duurzame energievraag. Ik hoop van harte dat meer ondernemers mijn voorbeeld volgen”.

Pand Omefa

Laatste nieuws

Meer nieuws
OPROEP: Ondersteuning en uitbreiding bestuur GCN

OPROEP: Ondersteuning en uitbreiding bestuur GCN

Wil je helpen om onze inwoners en bedrijven te adviseren op het gebied van verduurzamen van je woning en bedrijf? Lees dan even verder……

Update lopende postcoderoosprojecten april 2023

Update lopende postcoderoosprojecten april 2023

Sinds de vorige nieuwsbrief hebben we voor een tweede project de getekende dakovereenkomst van de ondernemer ontvangen.. Het gaat om 200 panelen á 415 Wp. Op 5 april ontvingen we de subsidiebeschikking voor de Transportweg 84.

Update onderzoek slimme gebiedsenergiesystemen Bovenland en aangrenzend glastuinbouwgebied.

Update onderzoek slimme gebiedsenergiesystemen Bovenland en aangrenzend glastuinbouwgebied.

Eerder hebben wij u bericht over het onderzoek naar een kansrijk energieconcept voor twee samenwerkende glastuinbouw-ondernemers.