Update lopende postcoderoosprojecten.

Datum: september 2020

Ons eerste project op de Noordenseweg 39 draait nu ruim een jaar en heeft tot nu toe meer dan 98 MWh opgewekt. Deze opbrengst is ruim op plan en met dit project hebben we ruim 38 ton CO2 bespaard.

Sinds november 2019 is ons tweede project op het dak bij Omefa operationeel. Door het grote aantal panelen is de opbrengst hier tot nu toe 208 MWh en de besparing op CO2 ruim 81 ton.

Begin augustus is ons derde project opgeleverd. Een goed begin met al 12 MWh op de teller. De besparing op CO2 is uiteraard nog beperkt met bijna 5 ton maar door de  deelname van alle participanten hebben we als Gebiedscoöperatie Nieuwkoop met de drie projecten toch ruim 124 ton CO2 bespaard. Dit staat gelijk aan het planten van 3725 bomen. Dat kan met recht een mooie bijdrage aan een duurzaam milieu genoemd worden. Daar mogen we met zijn allen trots op zijn.

Laatste nieuws

Meer nieuws
Energietransitie de Olm

Energietransitie de Olm

De V.O.N is in samenwerking met de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop ( GCN) bezig met de energietransitie op bedrijfsterrein de Olm.

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN) zoekt enthousiaste vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving in onze gemeente.

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Met subsidie van het rijk en de gemeente kan de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop vrijwilligers werven en hen een cursus tot gecertificeerd energiecoach laten volgen