Update lopende postcoderoosprojecten januari 2023

Deze gesprekken hebben nog niet geleid tot concrete projecten maar er zitten absoluut enkele mooie daken bij.

De laatste maanden van 2022 hebben we veel tijd besteed om voor enkele serieuze projecten de constructieberekeningen rond te krijgen. Dit heeft geleid tot overwegend positieve resultaten. Voor twee projecten verwachten we de resultaten later deze maand.

Concrete resultaten
Blokland B.V.
uit Ter Aar heeft besloten om het vrije deel van de twee daken niet ter beschikking te stellen aan de coöperatie. Om de toekomstige verdere elektrificatie in hun branche het hoofd te bieden willen ze het grootste dak vrijhouden voor uitbreiding van de eigen zonnepanelen. Intussen zijn de eerste 190 panelen van in totaal 315 panelen voor eigen verbruik geïnstalleerd.
Voor Thijs Standbouw was de positieve constructieberekening voor een deel van haar dak aanleiding om direct in actie te komen. De opdracht om 150 panelen á 410 Wp voor eigen verbruik te installeren is intussen aan de installateur gegeven. Uitvoering is gepland voor de komende maanden. Met deze ondernemer zijn we nog in gesprek over de mogelijkheden om ook een postcoderoosproject op het dak te exploiteren. Later dit jaar wordt er op deze locatie gestart met een uitbreiding van het pand. Ook dat biedt een mooie kans.
Voor een ondernemer op het industrieterrein Bovenland die enkele panden verhuurt hebben we meerdere panden laten controleren door de constructeur. Helaas is daar één van de grotere daken afgevallen omdat er te veel geïnvesteerd moest worden om het dak geschikt te maken voor het extra gewicht van zonnepanelen. Toch blijven er nog twee mooie daken over die wel geschikt zijn. Voor deze twee daken ligt er nu voor het eigen verbruik van de locatie een aanvraag voor een offerte bij onze installateur. Beide daken geven nog voldoende ruimte om een postcoderoosproject te plaatsen. Hierover zijn we nog in gesprek met de eigenaar.
Ook de twee daken van Allure kasten uit Ter Aar zijn goedgekeurd om zonnepanelen te plaatsen. Het verbruik van deze ondernemer is zodanig dat hij naar alle waarschijnlijkheid het gehele oppervlak van beide daken nodig heeft om het eigen verbruik op te wekken. Offertes zijn intussen aangevraagd.
Voor de Grofsmederij in Nieuwkoop waren de resultaten, met enkele kleine beperkingen, ook positief. Dit dak is ruim 12.000 m2, maar helaas ook ruim voorzien van lichtstraten wat de effectieve ruimte flink vermindert. Toch is er nog voldoende ruimte voor 2.400 panelen. We hebben intussen offertes aangevraagd bij enkele installateurs. Ook in dit geval zal de opbrengst volledig voor eigen verbruik zijn, maar later dit jaar wordt er nog een forse uitbouw gerealiseerd waar mogelijk wel opties zijn voor een postcoderoosproject.
Met de nieuwe subsidieronde die op 9 januari is gestart hebben we sowieso subsidie voor het project op de Transportweg 84 in Nieuwkoop aangevraagd. Wij hopen ook snel een definitief antwoord te hebben van de ondernemer in Ter Aar waar we een project van 200 panelen zouden kunnen installeren.
We blijven geïnteresseerd in nieuwe projecten dus als u dit leest en denkt: ik heb wel interesse om mijn bedrijfsdak (deels) ter beschikking te stellen of u kent iemand die dat mogelijk zou willen, dan horen wij het graag via info@gcnieuwkoop.nl.

 

 

 

 

Laatste nieuws

Meer nieuws
OPROEP: Ondersteuning en uitbreiding bestuur GCN

OPROEP: Ondersteuning en uitbreiding bestuur GCN

Wil je helpen om onze inwoners en bedrijven te adviseren op het gebied van verduurzamen van je woning en bedrijf? Lees dan even verder……

Update lopende postcoderoosprojecten april 2023

Update lopende postcoderoosprojecten april 2023

Sinds de vorige nieuwsbrief hebben we voor een tweede project de getekende dakovereenkomst van de ondernemer ontvangen.. Het gaat om 200 panelen á 415 Wp. Op 5 april ontvingen we de subsidiebeschikking voor de Transportweg 84.

Update onderzoek slimme gebiedsenergiesystemen Bovenland en aangrenzend glastuinbouwgebied.

Update onderzoek slimme gebiedsenergiesystemen Bovenland en aangrenzend glastuinbouwgebied.

Eerder hebben wij u bericht over het onderzoek naar een kansrijk energieconcept voor twee samenwerkende glastuinbouw-ondernemers.