Update lopende postcoderoosprojecten juni 2022

Op het moment van de opening op 14 mei was de installatie van Transportweg 46 nog niet in bedrijf. Intussen zijn beide installaties volledig operationeel. Binnenkort zijn de installaties via de app te volgen. We zullen de participanten informeren zodra dat het geval is.

Nieuwe projecten
We zijn momenteel met meer ondernemers in gesprek over de mogelijkheden om zonnepanelen te installeren en/of het ter beschikking stellen van het dak voor een postcoderoosproject.
Op dit moment hebben we met twee ondernemers een principe-akkoord over het beschikbaar stellen van een deel van het dak.

Bij één bedrijf, wederom op de Transportweg in Nieuwkoop, zijn intussen al 100 panelen geplaatst voor eigen gebruik. Daarnaast is nog voldoende ruimte voor 500-550 panelen voor een volgend postcoderoosproject.
Liander heeft al bevestigd dat er voldoende ruimte is op het net om de opbrengst van dit project terug te leveren aan het net. Ook van de constructeur hebben we al een positief advies dat de draagkracht van het dak voldoende is om het gehele dak van panelen te voorzien.
Voor dit project hebben we een nieuwe 3x250A aansluiting nodig om alle opgewekte stroom af te voeren. De doorlooptijd bij Liander van een dergelijke aansluiting is nu rond de twee jaar. Een nieuwe aanvraag voor SCE subsidie kan in geval van een grootverbruikaansluiting worden ingediend vanaf begin volgend jaar.
We verwachten binnenkort de dakovereenkomst met de beide eigenaren te tekenen.

De andere ondernemer die een toezegging heeft gedaan heeft twee kleinere panden naast elkaar in Ter Aar. Daar zullen we één dak gebruiken om voor de eigenaar 120 panelen te installeren. Dan blijft er nog ruimte over om 220 panelen voor de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop te plaatsen. Alle gegevens van dit pand liggen nu bij de constructeur om te beoordelen op voldoende sterkte om zonnepanelen te plaatsen. Dit ziet er voorlopig goed uit. De 220 panelen voor het postcoderoosproject kunnen we aansluiten op een kleinverbruikaansluiting van 3x80A. De doorlooptijd voor een dergelijke installatie bij Liander is enkele maanden. Indien alle lichten op groen staan kunnen we voor dit project direct SCE subsidie aanvragen omdat het een kleinverbruikaansluiting betreft. Zodra de subsidie toegekend is (daar gaan zeker enkele maanden overheen) kunnen we de inschrijving voor dit project openstellen.

Daarnaast zijn we met een tiental ondernemers en met de gemeente Nieuwkoop in gesprek over de mogelijkheden om zonnepanelen op daken te plaatsen. Zodra er in die groep projecten actueel worden dan zullen we dat zeker in een volgende nieuwsbrief melden.

We blijven geïnteresseerd in nieuwe projecten dus als u dit leest en denkt: ik heb wel interesse om mijn bedrijfsdak (deels) ter beschikking te stellen of u kent iemand die dat mogelijk zou willen, dan horen wij het graag via info@gcnieuwkoop.nl.

Laatste nieuws

Meer nieuws
Energietransitie de Olm

Energietransitie de Olm

De V.O.N is in samenwerking met de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop ( GCN) bezig met de energietransitie op bedrijfsterrein de Olm.

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN) zoekt enthousiaste vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving in onze gemeente.

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Met subsidie van het rijk en de gemeente kan de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop vrijwilligers werven en hen een cursus tot gecertificeerd energiecoach laten volgen