Update postcoderoosprojecten

hierbij een update met betrekking tot onze nieuwe postcoderoosprojecten.

Nijverheidsweg 5

In de week van 7 februari wordt gestart met de aanleg van de zonnestroominstallatie; dit zal circa drie weken in beslag nemen. De aansluiting op het openbare net is voorzien in maart. Hiervoor moet een aparte grootverbruikaansluiting op een nabij gelegen transformatorstation gerealiseerd worden. Van de netbeheerder Liander hebben wij vooralsnog 11 maart als datum van aansluiting doorgekregen.

Transportweg 46

Het dakdekkersbedrijf heeft aangegeven dat de dakvervanging voor medio februari gepland staat, mits de weeromstandigheden dat toelaten. Pas daarna kan de zonnestroominstallatie geplaatst worden, naar verwachting in de loop van de maand maart. De aansluiting op het openbare net is direct daarna te realiseren omdat er reeds een grootverbruikaansluiting in het pand aanwezig is.

Financiering Nijverheidsweg 5 en Transportweg 46

Alle 1.050 uit te geven obligaties/zonnepanelen zijn in januari  toegekend en geaccepteerd. Ook de betalingen zijn nu bijna allemaal voldaan.

Inmiddels is een financieringsaanvraag bij het Realisatiefonds van Energie Samen ingediend. Dat gaat om een bedrag van ruim € 200.000, waarmee de financiering van beide postcoderoosprojecten volledig gedekt is.

Nieuwe postcoderoosprojecten

Op 1 maart a.s. start een nieuwe ronde voor de aanvraag van SCE-subsidie (Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking). Wij verwachten dan enkele nieuwe aanvragen in te kunnen dienen. Met diverse ondernemers, die bereid zijn hun dak geheel of gedeeltelijk daarvoor ter beschikking te stellen, lopen daarover gesprekken. Door onze installateur geproduceerde legplannen bieden daarbij goede ondersteuning ter onderbouwing van onze voorstellen. Wij hopen eind februari concrete informatie over de betreffende locaties te kunnen geven.

Laatste nieuws

Meer nieuws
Infomarkt wonen en duurzaamheid op 1 april

Infomarkt wonen en duurzaamheid op 1 april

Op 1 april aanstaande is er de Landelijke open huizen dag NVM.

Training Energieboswachter gaat 12 april van start

Training Energieboswachter gaat 12 april van start

Wil je meer leren over de combinatie van zon- en windparken én natuur en biodiversiteit? Dan is de Training Energieboswachter wellicht wat voor jou!

Onderzoeksubsidie van € 35.000 voor De Olm

Onderzoeksubsidie van € 35.000 voor De Olm

De provincie Zuid-Holland heeft op 23 februari jl. een subsidie van € 35.000 toegekend voor een onderzoek naar slimme energiesystemen op bedrijventerrein De Olm.