Verlaging energiebelasting

Op 11 november is door de Tweede Kamer het Belastingplan 2022 vastgesteld.

Vanwege de sterk gestegen energieprijzen is daarin een eenmalige extra verhoging van de vermindering energiebelasting opgenomen (vast bedrag als tegemoetkoming verhoogd met € 265,- , incl. BTW).

Daarnaast is het tarief van de energiebelasting op elektriciteit ten opzichte van de oorspronkelijk voorziene verlaging eenmalig met nog eens € 0,066 (incl. BTW) verlaagd.

Teruggave energiebelasting lager

De extra, eenmalige, verlaging met € 0,066 raakt al onze deelnemers aan de reeds in bedrijf zijnde zes postcoderoosprojecten. De teruggave energiebelasting over 2022 (wordt uitgekeerd in 2023) zal dan aanmerkelijk lager uitvallen. Voor een zonnepaneel met een opbrengst van 285 Wp scheelt dat bijna € 19,- per zonnepaneel aan teruggave energiebelasting in 2023.

Nu de energieprijzen zo sterk gestegen zijn, zal dat komend jaar ook zijn neerslag vinden in de vergoeding die wij als coöperatie voor de geleverde stroom ontvangen. Bij de vaststelling van de Jaarrekening 2022 zal gekeken worden of het daardoor naar verwachting hogere resultaat de mogelijkheid tot enige compensatie biedt.

Laatste nieuws

Meer nieuws
Infomarkt wonen en duurzaamheid op 1 april

Infomarkt wonen en duurzaamheid op 1 april

Op 1 april aanstaande is er de Landelijke open huizen dag NVM.

Training Energieboswachter gaat 12 april van start

Training Energieboswachter gaat 12 april van start

Wil je meer leren over de combinatie van zon- en windparken én natuur en biodiversiteit? Dan is de Training Energieboswachter wellicht wat voor jou!

Onderzoeksubsidie van € 35.000 voor De Olm

Onderzoeksubsidie van € 35.000 voor De Olm

De provincie Zuid-Holland heeft op 23 februari jl. een subsidie van € 35.000 toegekend voor een onderzoek naar slimme energiesystemen op bedrijventerrein De Olm.