Vrijwilligers gezocht

Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN) zoekt enthousiaste vrijwilligers om het bestuur te versterken en/of zijn werkzaamheden te ondersteunen en die een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving in onze gemeente.

Maar allereerst, wat is GCN?

De Gebiedscoöperatie Nieuwkoop wil een brug slaan tussen alle partijen die een duurzaam Nieuwkoop voor ogen hebben. We zijn begonnen met zonnepanelen voor inwoners en bedrijven op bedrijfsdaken (postcoderoosprojecten). Daar kwamen al gauw andere projecten bij. Van energiebesparing en duurzame warmte- opwek tot onderzoek naar slimme efficiënte energiesystemen.

Meer info vind je op onze website:  https://gcnieuwkoop.nl/ en kijk anders even naar ons intro-filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=_E8J10pVgGo

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die belangstelling hebben voor de volgende functies:

  1. Een drietal bestuursleden die het huidige bestuur komen versterken. Liefst mensen met niet alleen kennis en ervaring op het gebied van verduurzaming, maar die ook met de volgende onderwerpen affiniteit en enige kennis van zaken hebben:
    • Een 2e penningmeester met ervaring en kennis van financiën
    • Een ervaringsdeskundige op het gebied van communicatie en informatievoorziening. Een persoon die niet alleen een strategisch communicatieplan met termijnvisie kan opstellen en samen met externe partners (gemeente, netwerk van coöperaties, pers) doen realiseren, maar ook ondersteunende activiteiten kan uitvoeren zoals het organiseren van evenementen en/of omgaan met sociale media.
    • Een tweede projectcoördinator, die met ervaring in project- en procesmanagement en na een inwerkperiode in staat is postcoderoosprojecten te initiëren en coördineren.

 

  1. Projectondersteuners die het bestuur willen helpen bij het entameren en realiseren van initiatieven op verschillende terreinen. Liefst zoeken we vrijwilligers met kennis en ervaring op het terrein van hun interesse:  

      2.1   Vrijwilligers die zich graag willen verdiepen in specifieke onderwerpen en vraagstukken rondom energiebesparing, of opwek en opslag van elektriciteit en warmte of die ons kunnen ondersteunen op juridisch (nieuwe wetgeving) of financieel (subsidies, business-cases) gebied.

     2.2   Vrijwilligers die zich willen verdiepen in mogelijke initiatieven op de gebieden mobiliteit, natuur en biodiversiteit, circulair ondernemen.

      2.3   Vrijwilligers die onze communicatie willen ondersteunen, bijvoorbeeld het schrijven van artikelen voor de nieuwsbrief, schrijven en maken van folders, omgaan met sociale media of ondersteuning verlenen bij de uitvoering van evenementen.

Wat kunnen we je bieden?

Zoals hierboven genoemd zoeken we vrijwilligers, dus het gaat NIET om betaalde functies.
Met een team van enthousiaste vrijwilligers willen wij een bijdrage leveren om de wereld beter te maken. Maar de wereld is groot, dus beginnen we maar eerst hier in het Groene Hart, in Nieuwkoop.

Eigen initiatief nemen en verder uitzoeken hoe zaken in elkaar steken en dat weer vertalen voor onze inwoners en onze leden wordt zeer gewaardeerd!
Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen.

Ben je geïnteresseerd, woon je in het Groene Hart en wil je een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving, neem contact met voorzitter Jan Dirven bereikbaar op 06-22555032 of stuur een mail naar Jan Dirven: voorzitter@gcnieuwkoop.nl .

 

Laatste nieuws

Meer nieuws
Energietransitie de Olm

Energietransitie de Olm

De V.O.N is in samenwerking met de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop ( GCN) bezig met de energietransitie op bedrijfsterrein de Olm.

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Met subsidie van het rijk en de gemeente kan de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop vrijwilligers werven en hen een cursus tot gecertificeerd energiecoach laten volgen

Update lopende postcoderoosprojecten januari 2023

Update lopende postcoderoosprojecten januari 2023

Het laatste kwartaal van 2022 hebben we met een tiental nieuwe ondernemers gesproken over de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen.