Wie wil het werk van energiecoaches helpen begeleiden en organiseren?

Dit jaar moeten alle gemeenten een zogenaamde warmtevisie opstellen. Daarin moet worden aangegeven wanneer en op welke manier woonwijken het beste aardgasloos gemaakt kunnen worden door deze van hernieuwbare energiebronnen te voorzien.

In alle gevallen is de eerste stap daarin dat woningen zo goed mogelijk worden geïsoleerd. Dat bespaart energie en kosten, verdient zich snel terug, maakt lage temperatuur verwarming mogelijk en verhoogt het wooncomfort. Om huiseigenaren daarover te informeren en te helpen bij hun wensen en plannen is de inzet van energiecoaches een zeer geschikt en doeltreffend middel. In een aantal gemeenten wordt al succesvol met deze coaches gewerkt.

Wat is een energiecoach?

Een energiecoach is een vrijwilliger die uit dezelfde gemeente, kern of wijk komt en die tijdens huisbezoeken huiseigenaren ondersteunt bij het verduurzamen van hun woning. De coach brengt verduurzamingsopties in kaart, adviseert over te nemen maatregelen, is een schakel naar professioneel technisch advies, helpt bij subsidieaanvragen en bij het aanvragen en vergelijken van offertes.

De gemeente en de Gebiedscoöperatie hebben een plan opgesteld om energiecoaches te werven, op te leiden en te begeleiden. Daarover verschijnen komende weken oproepen in de lokale media.

Energiecoaches begeleiden.

Opgeleide energiecoaches vormen te samen een zich voortdurend ontwikkelende deskundigengroep van vrijwilligers die kennis en ervaring delen, ontwikkelen en toepassen. Vanuit de Gebiedscoöperatie zoeken we enkele mensen die het werk van en de communicatie tussen energiecoaches, individueel en als groep, helpen organiseren en coördineren.

Wie zoeken we?

We zoeken mensen met affiniteit tot en/of enige kennis van energiebesparen, isoleren en hernieuwbare energiebronnen, met gevoel voor het betrekken van huiseigenaren en/of met enig talent tot organiseren en coördineren.

Als u op één van deze gebieden kennis/ervaring heeft en die wil inzetten voor de begeleiding van energiecoaches, komen we graag met u in contact. Of hebt u bijvoorbeeld recent zelf uw huis geïsoleerd of laten isoleren en weet u waar huiseigenaren tegen aan kunnen lopen aarzelt u ook dan niet contact met ons op te nemen.

Meer informatie of vragen?

Bent u hierin geïnteresseerd of hebt u hier vragen over? Stuur dan een berichtje naar info@gcnieuwkoop.nl Dan nemen wij contact met u op. Zowel leden van onze Gebiedscoöperatie als niet-leden kunnen zich hiervoor melden.

Laatste nieuws

Meer nieuws
Energietransitie de Olm

Energietransitie de Olm

De V.O.N is in samenwerking met de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop ( GCN) bezig met de energietransitie op bedrijfsterrein de Olm.

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN) zoekt enthousiaste vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving in onze gemeente.

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Met subsidie van het rijk en de gemeente kan de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop vrijwilligers werven en hen een cursus tot gecertificeerd energiecoach laten volgen