Zonnepanelen huren of niet?

Wellicht wordt ook u regelmatig gebeld door aanbieders van zonnepanelen. Of ontvangt u post of e-mails van deze bedrijven. De aanbiedingen liegen er niet om: je moet wel een dief van je eigen portemonnee zijn als je niet op de aanbiedingen ingaat. Hebt u het geld niet om zonnepanelen te kopen dan is huren een prachtige oplossing.  Volgens deze bedrijven althans.

Of u wel of niet op deze aanbiedingen ingaat is geheel aan u. Ons enige advies is om de aanbiedingen goed door te lezen en na te rekenen. Zonnepanelen huren kan namelijk erg duur uitpakken. Soms wel tot twee keer duurder dan zelf kopen of deelnemen in een postcoderoosproject. Lees niet alleen het contract, maar ook de algemene voorwaarden van de verhuurder goed door. Dan weet u precies waar u aan toe bent bij verhuizing of het voortijdig stoppen van het contract. 

De Consumentenbond heeft in een uitgebreid artikel de verschillende voor-en nadelen van zonnepanelen huren op een rijtje gezet. U kunt dit artikel hier vinden.

Laatste nieuws

Meer nieuws
OPROEP: Ondersteuning en uitbreiding bestuur GCN

OPROEP: Ondersteuning en uitbreiding bestuur GCN

Wil je helpen om onze inwoners en bedrijven te adviseren op het gebied van verduurzamen van je woning en bedrijf? Lees dan even verder……

Update lopende postcoderoosprojecten april 2023

Update lopende postcoderoosprojecten april 2023

Sinds de vorige nieuwsbrief hebben we voor een tweede project de getekende dakovereenkomst van de ondernemer ontvangen.. Het gaat om 200 panelen á 415 Wp. Op 5 april ontvingen we de subsidiebeschikking voor de Transportweg 84.

Update onderzoek slimme gebiedsenergiesystemen Bovenland en aangrenzend glastuinbouwgebied.

Update onderzoek slimme gebiedsenergiesystemen Bovenland en aangrenzend glastuinbouwgebied.

Eerder hebben wij u bericht over het onderzoek naar een kansrijk energieconcept voor twee samenwerkende glastuinbouw-ondernemers.