Zonnepanelen huren of niet?

Wellicht wordt ook u regelmatig gebeld door aanbieders van zonnepanelen. Of ontvangt u post of e-mails van deze bedrijven. De aanbiedingen liegen er niet om: je moet wel een dief van je eigen portemonnee zijn als je niet op de aanbiedingen ingaat. Hebt u het geld niet om zonnepanelen te kopen dan is huren een prachtige oplossing.  Volgens deze bedrijven althans.

Of u wel of niet op deze aanbiedingen ingaat is geheel aan u. Ons enige advies is om de aanbiedingen goed door te lezen en na te rekenen. Zonnepanelen huren kan namelijk erg duur uitpakken. Soms wel tot twee keer duurder dan zelf kopen of deelnemen in een postcoderoosproject. Lees niet alleen het contract, maar ook de algemene voorwaarden van de verhuurder goed door. Dan weet u precies waar u aan toe bent bij verhuizing of het voortijdig stoppen van het contract. 

De Consumentenbond heeft in een uitgebreid artikel de verschillende voor-en nadelen van zonnepanelen huren op een rijtje gezet. U kunt dit artikel hier vinden.

Laatste nieuws

Meer nieuws
Energietransitie de Olm

Energietransitie de Olm

De V.O.N is in samenwerking met de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop ( GCN) bezig met de energietransitie op bedrijfsterrein de Olm.

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN) zoekt enthousiaste vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving in onze gemeente.

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Energiecoach adviezen in 2022: van aarzelende start tot extra coaches

Met subsidie van het rijk en de gemeente kan de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop vrijwilligers werven en hen een cursus tot gecertificeerd energiecoach laten volgen